• Bel ons! 06-50623430
  • Een subdomeinnaam, ook wel subdomain genoemd is een langere variant van een domeinnaam. Je kan het zien als een onderdeel van een bestaande domeinnaam. Een voorbeeld van een subdomeinnaam is in ons geval bijvoorbeeld “klanten.jouwdomein.nl”. Dit is dus een subdomein van het domein jouwdomein.nl

    Over het algemeen wordt een subdomeinnaam vaak gebruikt als ontwikkelomgeving, zoals dev.jouwdomein.nl. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor het hosten van een gescheiden onderdeel van je website, bijvoorbeeld een helpdesk systeem.

    Hoe maak ik een subdomeinnaam?

    Je logt in op DirectAdmin welke je van ons bij aankoop van je hosting pakket ontvangt. Hier klik je op de button Subdomeinbeheer boven aan in het rechter gedeelte van de pagina. Hier kun je vervolgens jouw gewenste subdomein invoeren bij Nieuw subdomein. Vervolgens klik je op Maak waarna jouw eigen persoonlijke subdomein aangemaakt is. Er komt nu ook een mapje op de FTP, die de naam heeft van jouw subdomein. Hier kun jij je website bestanden in uploaden waarna deze via het internet zichtbaar zullen zijn.